top of page
Search

Hoe u een Facebook-pixel aanmaakt en deze aan uw website toevoegt.

Stap 1: Creëer uw pixel


1. Klik vanuit je Facebook-evenementmanager op het hamburgersymbool (≡) linksboven en kies Pixels.2. Klik op de groene knop Create a Pixel.
3. Geef uw pixel een naam, voer de URL van uw website in en klik op Create.
Houd er bij het kiezen van de pixelnaam rekening mee dat u met Events Manager slechts één pixel voor elk advertentieaccount krijgt. De naam moet uw bedrijf vertegenwoordigen, in plaats van een specifieke campagne. Als u meer dan één pixel per advertentieaccount wilt gebruiken, kunt u dit doen met Facebook Business Manager.


Stap 2: Voeg de pixelcode toe aan uw website


Om de pixel aan het werk te zetten door informatie over uw website te verzamelen, moet u nu wat code op uw webpagina's installeren. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, afhankelijk van het websiteplatform dat u gebruikt.

  • Als u een e-commerceplatform zoals Squarespace of een tagmanager zoals Google Tag Manager gebruikt, kunt u uw pixel installeren zonder dat u uw websitecode rechtstreeks hoeft te bewerken.

  • Als u samenwerkt met een ontwikkelaar of iemand anders die u kan helpen bij het bewerken van uw websitecode, klikt u op Email Instructions to a Developer om uw ontwikkelaar alles te sturen wat hij nodig heeft om de pixel te installeren.

  • Als geen van de bovenstaande opties van toepassing is, moet u de pixelcode rechtstreeks in uw webpagina's invoegen. Dit is wat we u in deze sectie zullen uitleggen.


1. Klik op Manually Install the Code Yourself.


2. Kopieer en plak de pixelcode in de headercode van uw website. Met andere woorden, plaats het na de <head> -tag maar vóór de </head> -tag. U moet het in elke pagina of in uw sjabloon plakken als u er een gebruikt.
3. Kies of u automatische geavanceerde afstemming wilt gebruiken. Deze optie koppelt klantgegevens van uw website aan Facebook-profielen. Hierdoor kunt u conversies nauwkeuriger bijhouden en een groter aangepast publiek opbouwen.

Controleer of u de code correct heeft geïnstalleerd door uw website-URL in te voeren en op Send Test Traffic te klikken.


Zodra uw Facebook-pixel de activiteit volgt, klikt u op Continue.


Stap 3: Volg de juiste evenementen voor uw bedrijf


Selecteer welke van de 17 standaardgebeurtenissen u wilt volgen met de schakelknoppen. Voor elk evenement moet u ervoor kiezen om het laden van de pagina of de live-actie bij te houden.


  • Track event on page load: gebruik deze optie om acties bij te houden waarbij u naar een nieuwe pagina gaat, zoals een voltooide aankoop of een succesvolle aanmeldingspagina.

  • Track event on online action: gebruik deze optie om acties binnen een pagina bij te houden, zoals het klikken op een knop "toevoegen aan winkelwagen" waarmee geen nieuwe pagina wordt geopend.

U kunt ook parameters definiëren voor bepaalde gebeurtenissen. U wilt bijvoorbeeld specifiek aankopen bijhouden op basis van een vaste dollarwaarde.


Stap 4: Bevestig dat uw Facebook-pixel werkt

Je hebt je Facebook Pixel-installatie al getest door testverkeer te sturen. Maar voordat u gaat vertrouwen op uw Facebook-pixeldata, moet u bevestigen dat de tracking ook correct is.


1. Voeg de Facebook Pixel Helper-extensie toe aan uw Google Chrome-browser. (Het is alleen beschikbaar voor Chrome, dus als u een andere browser gebruikt, moet u Chrome installeren om Pixel Helper te gebruiken.)Bezoek de pagina waar je de Facebook-pixel hebt geïnstalleerd. Als de extensie de pixel vindt, wordt het extensiepictogram </> blauw en laat een pop-up zien hoeveel pixels het op de pagina vindt. Het pop-upvenster zal u ook vertellen of uw pixel correct werkt. Anders geeft het foutinformatie zodat u correcties kunt aanbrengen.
Comments


bottom of page